[Inne] Grubość dwumasa razem z dociskiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • India
    Rider
    • 2008
    • 321

Zamieszczone przez MisiekWAW
    oplułem się :haha: :haha: :haha: i to przy ludziach ops:

Ja też,tyle,że w domu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    Nie pij za kierownicą.Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz...

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=510585#510585
  • AAA
    Classic
    • 2007
    • 2

Mam w aucie taką małą składankę a dokładniej to silnik ASZ ze Skody Fabi, kompletne sprzęgło z dwumasem prawdopodobnie też ze Skody i skrzynię 6 b. z Leona. Skręciłem wszystko do kupu i silnik nie chciał ruszyć więc wszystko rozebrałem. Okazało się że docisk zapiera się o wewnętrzną ścianę skrzyni tą na której jest łożysko wyciskowe. W skrzyni są wyraźne przerysowania. Zdębiałem bo niby wszysko pasuje a wychodzi na to że koło z dociskiem wchodzi za głębo ko do skrzyni, czy to możliwe czy coś spierdzieliłem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić?

Komentarz

• szpal
      Drive
      • 2005
      • 88

Możliwe.
      Ja wkładałem do AGR 90KM koło dwumasowe od bodajże New Beatla ( nie pamiętam już symbolu ale jak sprawdzałem w Etce to wychodziło że taki symbol ma dwumasówka w New Beatlu w wersji 105KM).
      Niby wszystko pasowało ale odległość koła od bloku silnika była zdecydowanie mniejsza niż w oryginalnie zamontowanym kole (ale wystarczająca aby koło nie obcierało o blok).
      Czyli rodzaj koła jest ściśle związany z silnikiem i rodzajem skrzyni biegów ( zmieniają się nie tylko parametry wewnętrzne koła ale i istotne wymiary zewnętrzne mimo iż liczba zębów wieńca zębatego jest taka sama)
      Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• AAA
        Classic
        • 2007
        • 2

to mnie nie pocieszyłeś, tylk u ciebie AGR jest na pompie a 105 KM to chyba pompowtrysk, ja mam koło 240mm a takie były chyba tylko w pompowtryskach do skrzyń 6 biegowych, zresztą z tego co gdzieś wyczytałem to można zamontować kompletne sprzęgło z Scharana które jest inne ale pasuje jeśli jest to komplet z kołem :roll:

[ Dodano: Nie 18 Lis, 07 17:04 ]
        tak sobie pomyślałem a może ta blaszana przekładka pomiędzy silnikiem a skrzynią jest u mnie za cienka. Może w fabii jest cieńsza, moja ma 1 mm, czy ktoś wie jaką ma grubość ta blacha w Octavi ?

Komentarz

Pracuję...